AE86 Trueno / Levin Chassis Wanted!

Toyota AE86 Trueno GT Apex

Dear readers, we need some help from you guys / girls… We have secured one complete engine of 4A-GEU 20 valve (Black top) through an old friends. The engine is now ready to show some potential either on circuit or on touge. After our long waiting, the engine is here. There’s only one thing that we’re lack off… A good chassis…

We are looking for a ROAD LEGAL old car which is Toyota AE86 Sprinter Trueno or Corolla Levin GT Apex hatchback model. No matter if it’s a ‘Zenki’ (models produced from 1983–1985) or a ‘Kouki’ (1986-1987). Preferably the right hander driver (Japanese / UK spec).

Anyone who are selling or know anyone else who are selling, please do let us know. We’re not looking for the modified one but solely looking for the stock condition one as we’ve planned to buid it up to our own spec. No matter if the body and chassis is rusted, We’ll take it. And no matter if there’s no engine anymore, We’ll take it as well… Please take note, we’re not looking for the chop one i.e the chassis has been chopped and then reassembled again as one piece. We’re looking for the solid piece one…

The price We’re willing to pay for is not more than Ringgit Malaysia 13,000. If you know anyone or you wanted to sell it less than that, then please contact us through our email at teamkansei@gmail.com. We’ll be paying you not more than Ringgit Malaysia 13k CASH after we’ve look at the car chassis. And if you know anyone or you might be able to ship the car for us here in Peninsular Malaysia from lets say.. Japan, Philiphines, Thailand, Sabah / Sarawak, We’ll work on the paper and documentation for you and we can discuss about the shipment thingy later.

As we’ve said earlier, we’ve already had the engine, just looking for the chassis. Buzz us soon and thanks for your time!

Toyota AE86 Levin

Advertisements

27 Responses to “AE86 Trueno / Levin Chassis Wanted!”

  1. labu labi Says:

    ape la yg best sgt 86 ni smpi rege ngarut2, nak kata laju…silap2 main stended sama stended dgn Satria GTI pun dah kena berkampung…..nk kata legend, apa benda yg legend nye, klu setakat jadi watak kartun bodoh Initial D tu…

  2. Aku xspdndapat dgn apa yg ko ckp 2…ae86 trueno adalah keta yg dsahkn lbih stabil drpd model mits evo yg trbukti trbaik dr segi kstabilan bg kreta high prfomance n pling ringan dlm model toyota…specialist downhill,keta yg pling sswai utk race kt jln 1lorong bliku2,ssuai utk drifting n great balancing dpn blakang…bapak aku pkai ae86 da lme dr thn 1993 siap tukar enjin toyota supercharger…aku mmg xske keta mlsia yg dmodified,bak kte ppatah alah mbeli mnang mmakai,keta stendet tp wat spec evo so lahirlah wiralution yg bodo tahap gaban,xde duit nk pkai evo wat wira evo pn jadi..keta mlasia hnya utk kgunaan domestik shaja bkn utk mlenjan mcm keta budak2 ekzos bsar..brado2 keta kt mlsia ni ktinggalan zaman still maen speed top gear,nmpak sgt dorg ni msih jiwa rempit..cbe ko tgk gt japan,initial d..kt jepun dorg ptingkn skill pmanduan djalan bukit yg bengkok2,teknik mlongkangkn tayar,downhill linejump strategy..kt mlsia mcm pantat,nk tnjuk kt awek2 yg dia bwak wiralution cibai,lgak mcm bwk skyline….traficlight ijau je speed mcm nk mampus lpas 2 burst kt tiang lampu,trus gol…aku xthu la plk pndangan org lain cmne,tp da dkat 17thn bapak aku pkai keta 2 tp still laju,powerfull…klu pg kt kg bkit tinggi bentong 2 dr bwh cpat je smpai kt kilang eletricsola,kt jln bukit tungku pn sama jgk…nk tulis bnyak2 pn xguna sbb aku ni bknnya mekanik,nk thu lg ko pg study psal mekanical ae86 smpai khatam..

  3. helo bro labu labi,lu da hbis ke godam part keta?satria gti?weh mat jambu blh laa pkai keta 2,design kembung2 da mcm muka bengkak kene penampar..sebenarnya akiyamawataru 2 mmber gua,dia yg suggest gua comment kt sini…well mmg btul kata dia ae86 mmg power,pg workshop mne2 pn ramai dak2 pomen duk kejar model top range ni…dpt yg stok bawah pokok pn xpe,tukar enjin toyota baru wat maintenance blk da blh jln…lu pnggil keta 2 keta bodo?lu silap,keta xpnah bodo driver yg mmbwknya 2 yg bodo piang..gua mmg spndapat dgn mmber gua,proton hnya sesuai wat keta domestik..gua xnafikn teknology automotif negara kita ni da bkembang pesat tp kita masih xdpt celen teknology japan…fakta yg bnar mgenai tecnology ae86;system tecnology ae86 mnjangkaui zaman kluarannya pada masa 2;thn 1983,gua berani ckp sistem satria gti lu 2 xleh celen sistem ae86 sbb proton xmampu utk wat sebiji prototype yg 100% mnyamai ae86 standard,sbb 2 laa pada zaman 2 ae86 dharamkn masuk mlsia..gua sndiri nk try pkai satria neo r3 spec yg baru 2 tp budak2 pomen kata xpayah pkai keta 2 sbb spower2 keta 2 pn ttap keta domestik,last2 gua amik toyota MR2 model SW20 G-Limited supercharger..berbaloi beb pakai,nk yg sport biar btul2 sport..keta proton ni bagus jgk,tp yg export pg oversea je yg bagus fabric dr 1st class metal enjin tiptop sedangkn proton kt negara kita?huh wat dr lowclass aluminium standard tin milo,enjin stok mcm enjin mesin rumput..so klu rasa nk bantai gti spec r smpai 140,lu pikir2kn laa ek bro labu..silap2 nk pg tempat yg dituju xsempat,badan brnyawa btukar jd mayat..

  4. mencari lagi ke body nie?

  5. I enjoy what you guys are usually up too. Such clever work
    and coverage! Keep up the awesome works guys I’ve incorporated you guys to my personal blogroll.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: